Besplatna dostava za narudžbe iznad 39,99€ za HR
Slanje u roku 24h
No.1 ribolovna trgovina u Hrvatskoj
Preko 25 000 različitih artikala na skladištu
tel. 031 654 057

POLITIKA PRIVATNOSTI


Politikom privatnosti BAR d.o.o. iz Valpova, Vijenac 107 brigade HV br.1 štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN-42/2018. Politikom privatnosti BAR d.o.o. se obvezuje obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Osobni podaci

Prema Uredbi, osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi, jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada

Prema Uredbi, obrada je svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka

BAR d.o.o. prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno, a koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web trgovine te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt sa zaposlenicima tvrtke BAR d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga.

Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu BAR d.o.o. koriste se na slijedeće načine:

  • Ime, prezime i adresu e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup Internet trgovini
  • Ime, prezime, adresu e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresu koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
  • Ime, prezime, adresa e-pošte i telefonski broj koristimo za kontaktiranje kupca u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanja obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želi kupiti, kao i upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
  • Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita)
Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.
Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati niže u odjeljku Kolačići.

Svrha i uvid

Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni djelatnicima tvrtke BAR d.o.o. i vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje BAR d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, hostinga opreme i dostave. Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Kolačići (Cookies)

Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o Vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprijeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju korisničkog iskustva.

Pored standardnih kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije 'Pomoć' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.

Čuvanje i zaštita

Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.

BAR d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili Vaše osobne podatke i, nakon što ih primimo, strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran. Težimo u potpunosti zaštititi Vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.

U skladu s Općom EU uredbom BAR d.o.o. ne dozvoljava registraciju osobama mlađim od 16 godina. Stoga ni jedan dio ovih internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 16 godina.

Prava ispitanika

Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.

Kako biste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se putem maila ( [email protected] ili telefona (031 654 057) i zahtjev će biti riješen u najkraćem mogućem roku. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisat ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze.

Za ispravak netočnih podataka na Vašem korisničkom računu, ulogirajte se i sami izvršite potrebne promjene.

Na zahtjev ispitanika BAR d.o.o. izvršit će izvoz svih njegovih osobnih podataka koje posjedujemo u .xml formatu te ih isporučiti ispitaniku.

Ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti Unsubscribe.

Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja kontaktirajte nas na mail [email protected] ili telefon 031 654 057.