Zamjene i Povrati

 

Proizvode koji su neoštećeni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži kupac može zamijeniti za drugi proizvod (drugi model, veličinu i slično). U tom slučaju kupac o svom trošku vraća proizvod na našu adresu ( Vijenac 107. brigade HV br. 1, 31550 Valpovo). Nakon slanja paketa dužan nas je o tome obavijestiti. Po primitku vraćenih proizvoda kontaktirat ćemo kupca i u dogovoru s njim poslati mu drugi proizvod u zamjenu.

 BAR d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima, posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

 Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja paketa i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U slučaju pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda kupac ima pravo na zamjenu ili povrat pri čemu je dužan što prije prijaviti nedostatak putem telefona (031 654 057) ili e-maila [email protected] . Troškove povrata ili zamjene pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda snosi prodavatelj. Pogrešno isporučeni proizvodi moraju biti vraćeni neotvoreni, u originalnoj ambalaži.

 

Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima mogućnost jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći za to razloge u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda.

Kupac može jednostrano raskinuti ugovor koristeći Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražava svoju volju za raskidom ugovora na trajnom mediju. Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na linku LINK.

U slučaju jednostranog raskida, kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod u identičnom stanju u kojem ga je primio na adresu: BAR d.o.o., Vijenac 107. brigade HV br. 1, 31550 Valpovo i to najkasnije u roku 14 dana od izjave o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen u roku od najviše 5 dana od povrata proizvoda na našu adresu.

U slučaju da naručene proizvode odbijete preuzeti bez razloga BAR d.o.o. ima pravo od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene uskratiti iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

Sukladno članku 77. stavku 5., kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom.

*Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za: ribolovne role, štapove, podmetače, signalizatore i indikatore – korištenje u ribolovu; ležaljke, šatore, suncobrane i kišobrane, stolice, rod podove i nosače štapova – korištenje na otvorenome; kadice – ulijevanje vode u kadu; rolere i pištolje za boile – izrada boili; sonare (fishfindere) – montiranje ili stavljanje u vodu; vreće za spavanje – ležanje; odjeću i obuću – nošenje; torbe i kutije – punjenje priborom; torbe za štapove – nošenje opreme u njima; plinske plamenike, lampe i grijače – paljenje plina; lampe – stavljanje baterije; noževe i kliješta – korištenje u njihovu svrhu…

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva. BAR d.o.o. utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

  
1. Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda:

 
 
  Stanje ambalaže
Neoštećena ambalaža Oštećena ambalaža  Bez  orginalne ambalaže
Role 0% 5% 20%
Štapovi 0% 5% 20%
Signalizatori i Indikatori 0% 5% 20%
Sonari / Fishfinderi 0% 5% 20%
Trolling motori 0% 5% 20%
Vreće za spavanje 0% 5% 20%
Suncobrani i kišobrani 0% 5% 20%
Stolice, ležaljke 0% 5% 20%
Šatori 0% 5% 20%
Rod pod 0% 5% 20%
Torbe 0% 5% 20%
Plinski plamenici, grijalice i svetiljke 0% 5% 20%
Lampe 0% 5% 20%
Strune 0% 5% 20%
Noževi i drugi alati 0% 5% 20%
Arome i tekući dodaci 0% Nema povrata temeljem zakona
Brašna, mixevi i praškasti dodaci 0% Nema povrata temeljem zakona
Partikli 0% Nema povrata temeljem zakona
Udice i ostali sitni pribor za ribolov 0% Nema povrata temeljem zakona
Umjetni mamci / varalice 0% Nema povrata temeljem zakona
 
 

 

2. Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje vraćenog proizvoda:

 
 
  Stanje proizvoda
  Proizvod orginalno zapakiran Proizvod nije korišten, već isključivo isprobana funkcionalnost  Proizvod korišten
Role 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Štapovi 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Signalizatori i Indikatori 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Sonari / Fishfinderi 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Vreće za spavanje 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Suncobrani i kišobrani 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Stolice 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Šatori 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Rod pod 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Torbe 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Plinski plamenici, grijalice i svetiljke 0% 30% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Lampe 0% 20% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
Noževi i drugi alati 0% 0% Ovisno o procijeni štete od strane distributera
 

3. Proizvodi kupljeni prednarudžbom

.

Hranu, sitan ribolovni pribor i varalice kupljene u prednarudžbi nije moguće zamijeniti ili vratiti. Na sve zamjene i povrate proizvoda kupljenih u trgovini za prednarudžbe obračunava se 15% umanjenja.

.

4. Rezervni dijelovi za ribolovni pribor

Za rezervne dijelove, kupljene po narudžbi kupca, nije moguć povrat robe, novca ili zamjena za drugi proizvod.

 

Preporuke:

-  dobro pregledajte karakteristike proizvoda kojeg naručujete, a koje su navedene u ponudi na našoj web stranici.
-  ne preuzimajte proizvod ako primijetite da je ambalaža oštećena, nego skrenite pozornost dostavljaču i zatražite da proizvod vrati nama ili nas odmah obavijestite o oštećenju na 031 654 057
-  ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda u slučaju povrata 
   pregledajte proizvod i ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen dio, ogreban proizvod usred transporta ili skladištenja i sl.) što prije nas obavijestite.
-  kupac je dužan u roku od 7 dana od trenutka zaprimalja pošiljke, prijaviti eventualno oštečenje ili nedostatak na proizvodu koji se dogodio u transportu. 
-  ako proizvod nema oštećenje, ali niste zadovoljni i želite ga vratiti, nikako ga nemojte koristiti

.

Reklamacija proizvoda

 

U opisu proizvoda navedeno je na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod. Datum izdavanja računa je datim aktiviranja jamstva. U slučaju kvara proizvoda unutar jamstvenog roka ili bilo kojeg razloga nezadovoljstva proizvodom kupac nam, sukladno Članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, može uputiti pisani prigovor putem e-maila ([email protected]), poslati poštom na našu adresu ili ga predati u trgovini na adresi Vijenac 107. brigade HV br. 1, 31550 Valpovo. U pisanom prigovoru kupac mora navesti svoje ime i prezime, broj narudžbe ili računa te adresu za dostavu odgovora. Na pisani prigovor očitovat ćemo se u zakonskom roku od 15 dana od primitka prigovora od strane kupca. U slučaju opravdane reklamacije, BAR d.o.o. snosi troškove prikupa i slanja proizvoda u ovlašteni servis. Ovlašteni servis dužan je popraviti proizvod u razumnom roku, najčešće 45 dana, a u slučaju otegotnih okolnosti popravak može trajati i duže.